Kişisel Öğrenme Ortamı nedir?


Sevgili araştırmacılar, öğretim elemanları, uzaktan eğitimciler, öğrenciler ve aslında yazılarıma ilgi duyan herkes :)  Hepiniz bloguma hoş geldiniz...

Bu alanda Kişisel Öğrenme Ortamı oluşturmaya yönelik bilgi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşarak İngilizce öğrenmenizi ve geliştirmenizi destekleyecek yenilikleri sizlere sunmak istiyorum...İngilizce dilini daha çok severek geliştirebileceğiniz farklı siteleri tek bir platformda nasıl toplayacağınızı örnek görsellerle ve videolarla göstereceğim...Ancak önce Kişisel Öğrenme Ortamı nedir onu bir anlayalım. İster misiniz?

Aranızda Kişisel Öğrenme Ortamı kavramını hiç duymamış ya da duyduğu halde somut örnekler göremediği için tam olarak aklında netleştiremeyenler olabilir... Oldukça kısa bir özetle KÖO, eğitsel bağlamda işinize yarayacak her bir eklentiyi tek bir sanal platformda topladığınız bir araçlar kümesidir. Doç. Dr. Mehmet Emin MUTLU'nun ifadesiyle "Açık ve Uzaktan Öğrenmede gelecek vaat eden Kişisel Öğrenme Ortamları bireysel öğrenmede büyük bir etkiye sahiptir. Öğrenme gereksinimlerine yönelik bireysel olarak tasarlanan, geliştirilen ve yönetilen bu ortamlar, çevrimiçi etkileşimi destekleyen ortamlardır". Detaylı açıklama için aşağıda yer alan linkteki yazıyı okumanızı tavsiye ederim: 
http://kisiselogrenmeortamlari.blogspot.com.tr


Yorumlar